Золота жила: вчені навчилися робити шоколад із відходів

Так, харчові залишки стали частиною улюбленого смаколика мільйонів.

Арахісові шкірки, кавова гуща і використане чайне листя… ми звикли, що все це негайно летить у смітник. Втім, завбачливі науковці знайшли кращий варіант – додати вищеперераховане до шоколаду.

Ідея належить фахівцям з Американського хімічного товариства. Наприклад, коли виробники смажать і обробляють арахіс для арахісового масла, цукерок чи інших продуктів, відкидають червону шкірку арахісу. Щороку це близько тисячі тонн відходів.

Але це не раціонально, бо вона містить 15% фенольних сполук. Отже, антиоксидантну біоактивність. Ці речовини, своєю чергою, мають протизапальну дію, але й допомагають харчовим продуктам довше зберігати свою свіжість.

До слова, зазначається, що смакові якості солодощів ніяк не поступаються традиційним. Ба більше, вони ще й корисніші – перш за все, для природи.

Джерело: lux.fm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *